Leerlingen BS De Borne ontwerpen elektrische auto

  • Bericht reacties:0 Reacties

Deze week ging de uitzending Het Andere Normaal van Omroep Tilburg langs bij Basisschool De Borne in De Blaak. Leerlingen van groep 6 en 7 hebben hun zelfontworpen elektrische deelauto van de toekomst gepresenteerd.

In Hart van Brabant loopt het project SMILE: Social Maatschappelijke Innovatie Labs Energieneutrale woningvoorraad. Bij de vijf SMILE-pilotwijken van gemeente Tilburg gaat het erom de gebouwde omgeving te verduurzamen, samen met de bewoners. Om kinderen, de volwassenen van de toekomst, te laten meedenken is gekozen voor een ontwerpopdracht rondom een concreet voorbeeld van verduurzaming: Ontwerp de binnenkant van een zelfrijdende elektrische deelauto. Bij een auto kunnen kinderen zich veel voorstellen, zelfs als die auto geen stuur heeft. Het gaat om prikkelen van de nieuwsgierigheid, vragen stellen en oplossingen bedenken, want dat zijn de vaardigheden die in de energietransitie nodig zijn. Een extra pluspunt is als de leerlingen ontdekken dat energiebewust leven heel leuk kan zijn. De leerlingen hebben hierover een gastles gekregen van bureau Buitenwater uit Udenhout.

“Wij zijn echt blij verrast met de verrassende en innovatieve ideeën van de kinderen. Ze hadden aan praktisch alles gedacht. Hopelijk gaan zij ook hun ouders enthousiasmeren om meer energiebewust te gaan leven”, aldus Kees de Rooy, bestuurslid Energie Coöperatie De Blaak.

Uitzending gemist? Kijk dan hier terug.

Geef een reactie