• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Categorieën
  Categorieën Toont een lijst met categorieën van dit bericht.
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die in de blog gebruikt zijn.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier

Investering

Geplaatst door op in Financieel
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 3003
 • 0 reacties

In de Volkskrant van 29 juni 2013 schreef Michiel van Schalkwijk: "Ondanks de Europese heffing op Chinese import blijft investeren op zonnepanelen rendabel.

De extra kosten doen weinig af aan wat zonnepanelen op de lange termijn opleveren. Zelfs met de Europese heffing kom je als consument prima uit en Europese panelen hebben er natuurlijk geen last van. Een rekensom van milieuconsumentenorganisatie Milieu Centraal bevestigt dat investeren in zonne-energie nog altijd loont. Als je uitgaat van een levensduur van 25 jaar, dan leveren zonnepanelen hetzelfde op als een spaarrekening met 5% rente (Volkskrant van 29 juni 2013). Als u geld op de bank heeft staan is investeren in zonnepanelen de meest zekere en een rendabele vorm van investeren. U hebt direct een verlaging van uw maandlasten. U hebt een hoog rendement zonder risico op uw investering.

Indien u niet het geld bezit om te kunnen investeren in zonnepanelen, dan zijn er nog genoeg mogelijkheden. U kunt een 2e hypotheek nemen of gebruik maken van de zogenaamde groenleningen die een aantal banken hanteren. U kunt dit het beste bij uw eigen bank informeren. Als particulier kunt u in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Installatie van zonnepanelen wordt gezien als verbetering van uw huis. Als u voor deze investering een lening afsluit, kunt u de rente dan ook opvoeren als aftrekpost. Ook kunt u in uw (bestaande of nieuwe) hypotheek extra ruimte opnemen voor zonnepanelen of een zonneboiler. De rente daarvan is ook aftrekbaar.

b2ap3_thumbnail_volkskrant_artikel_zonnepanelen_blijven_rendabele_investering.jpg

Laatst aangepast op
0
Getagged in: financieel zonne-energie

Reacties

 • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 19 April 2019