Mensen achter de coöperatie

De werkgroep Duurzame Energie de Blaak bestaat uit de volgende leden:

Hans Jager (voorzitter)
Hans van Roosmalen (secretaris)
Ruud Schalkwijk
Ruud Zuer
Harrie Remmers
Frank Verkoeijen
Jan Wijnen
Germa Krist
Marcel van Mun
Florus Hoogendoorn

Zij werken belangeloos voor alle wijkbewoners in De Blaak.

Algemeen

Mogelijk dat u niet weet wat de “Energiecoöperatie De Blaak U.A.” voor doel heeft. Een korte toelichting over het ontstaan zal het een en ander verduidelijken.

In 2012 is vanuit de wijkraad het initiatief genomen voor de oprichting van een energiewerkgroep. De werkgroep is gestart met het promoten van zonnepanelen. Daarna zijn via energiecafé ‘s diverse projecten gestart zoals collectieve inkoopacties, het aanbrengen van isolatie en vervangen van kozijnen.

Eveneens in 2012 lanceerde de gemeente het plan voor de bouw van een windmolenpark op de stortplaats de Spinder. De gemeente stelt haar aandeel ter beschikking van inwoners en ondernemers met de (wettelijke) verplichting dat alleen leden van een energiecoöperatie in aanmerking komen voor deelnemingen. Dat was voor de werkgroep aanleiding een coöperatie op te richten.  Op 1 september 2014 is de akte van Energiecoöperatie De Blaak U.A. bij de notaris gepasseerd
 
De doelstelling van de coöperatie is;
  1. het voortzetten van de activiteiten van de werkgroep en die te verbreden met adviezen en mogelijk kortingsregelingen aan te bieden
  2. het betrekken van de leden bij de bouw en exploitatie van het windmolenpark op de Spinder door deelname middels participaties en de leden de mogelijkheid te bieden voor het afnemen van de opgewekte stroom.
U kunt lid worden van de coöperatie door u in te schrijven via deze website. De lidmaatschapkosten zijn voor 2018 vastgesteld op € 10,00.
 

Contact

Energie Coöperatie De Blaak U.A.

Voorzitter: Ruud Zuer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris: Hans van Roosmalen
Middelgraaf 34
5032EE Tilburg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Penningmeester: Jan Bertens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 61371297
BTW-nummer: 8543.15.330.B.01

Alle Spinderdelen zijn verkocht!

Elf energiecoöperaties waaronder Energie Cooperatie De Blaak hebben het initiatief genomen om in regio Hart van Brabant vier nieuwe windmolens te gaan realiseren. De molens worden vóór en dóór inwoners en ondernemers in de regio.

Van 17 juli tot en met 30 september was het voor alle inwoners in de regio Hart van Brabant mogelijk te investeren in de windmolens. De 6000 beschikbare Spinderdelen zijn allen uitverkocht. 

Meer informatie:
de website: www.spinderwind.nl
 

Algemene Leden Vergadering Energie Coöperatie De Blaak

Dinsdag 14 augustus 2018 vond de derde Algemene Leden Vergadering van de coöperatie plaats. Iedereen was hierbij uitgenodigd, u vindt alle informatie in de documenten hieronder.

Extreme droogte, ook uw zonnepanelen snakken naar water

De zonnepanelen leveren heel wat op de laatste weken, veel zonnige dagen doen de meter goed (terug) draaien. Maar heeft u de laatste dagen al eens op uw dak gekeken? Een regenbui spoelt uw panelen schoon maar nu de regen uit blijft blijft het vuil op uw panelen zitten. 
 

» Lees verder

 

Algemene Leden Vergadering Energie Coöperatie De Blaak

Woensdag 28 februari 2018 vond de tweede Algemene Leden Vergadering van de coöperatie plaats. Iedereen was hierbij uitgenodigd, u vindt alle informatie in de documenten hieronder.Tesla beweegt De Blaak

Afgezien van een enkele Amerikaanse president, zijn de meeste mensen wel overtuigd van de urgentie van het klimaatprobleem. Als om te bewijzen dat ook in een Tilburgse wijk die urgentie breed wordt gevoeld, zat het zaaltje van Basisschool De Borne op 4 oktober bomvol. Of was het om te ontdekken wat dat vreemde vervoermiddel precies was?

» Lees verder