• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Categorieën
  Categorieën Toont een lijst met categorieën van dit bericht.
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die in de blog gebruikt zijn.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier

Intentieovereenkomst T-Wind ondertekend

Geplaatst door op in T-wind
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 3332
 • 0 reacties

Op vrijdag 5 september jl. is door vijf Tilburgse energiecooperaties de intentieovereenkomst voor het gezamenlijk oprichten van de cooperatie T-Wind ondertekend in aanwezigheid van wethouder Berend de Vries en vertegenwoordigers van Attero en Waterschap de Dommel.

T-Wind kan hierdoor meedoen aan het opwekken van 15 megawatt windenergie op de locatie De Spinder. De windmolens kunnen aan ruim 35.000 huishoudens duurzame energie gaan leveren. T-Wind krijgt zeggenschap over de ontwikkeling, bouw en exploitatie van de windmolens. Daarnaast zal T-Wind zich bezighouden met het financieren van lokale duurzame energieprojecten en het geven van advies en voorlichting over duurzame energie. De cooperaties die deelnemen zijn: Berkel-Enschot Energiecooperatie, Cooperatie Duurzame Energie Reeshof, Energiefabriek 013, Energiecooperatie Udenhout en Energiecooperatie de Blaak.

De gezamenlijke energiecoöperaties hebben een visie ontwikkeld, namelijk dat de inwoners van de gemeente Tilburg gezamenlijk (mede)eigenaar worden van windmolens op de Spinder en daardoor zeggenschap hebben over de ontwikkeling, de bouw en de exploitatie van de windmolens. De windmolens leveren stroom voor de inwoners en MKB in Tilburg. Bij de investeringen en exploitatie zullen zoveel mogelijk bedrijven uit de regio worden betrokken. Hiermee willen de cooperaties het draagvlak voor en acceptatie van duurzame energie vergroten. Daarnaast wil T-Wind zich bezig houden met het financieren van lokale projecten, advies en voorlichting geven over duurzaamheid, het stimuleren van de lokale werkgelegenheid en eigen energieproductie.

Laatst aangepast op
0
Getagged in: T-wind windenergie

Reacties

 • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast donderdag, 21 March 2019