Activiteiten Energiemarkt De Blaak

Naast dat de Energiemarkt een hoop informatie verstrekt over verduurzaming worden er ook een hoop leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De volgende activiteiten hebben we op de planning staan:

  • Escape Energie bus
  • Green Challenge Pop-up kist
  • Schminken
  • Duurzame molens op zonne-energie knutselen

De locatie van alle activiteiten vind u op de plattegrond

Escape Energie Bus: Lukt het jullie om binnen 30 minuten de hitte te bestrijden?

De hitte loopt op, tenzij jij laat zien dat je duurzame kennis hebt. Kan jij besparen, duurzaam opwekken en groen leveren? Zorg dat je duurzaam bezig bent! Dan voorkom jij opwarming van de aarde en ontsnap je uit deze bus. Het is een mooie uitdaging. Kunnen jullie het record verbreken? Duur: max 30 minuten Deelnemers: 2 - 8 personen* Leeftijd: vanaf 16 jaar of onder begeleiding van een volwassen *Afhankelijk van de geldende Corona maatregelen kan dit minder zijn.

Green Challenge Pop-up kist

De Green Challenge Pop-Up is een tijdelijke kunst installatie die voor deze dag in het sportcafé De Blaak zal staan. De box verstrekt gratis kaartjes van groeipapier, waarmee mensen worden uitgedaagd voor een duurzaamheids-challenge. Denk hierbij aan een week vegetarisch eten, geen plastic flesjes meer kopen of een aantal keer de fiets nemen in plaats van de auto. Een leuk initiatief voor jong en oud. Ga jij de challenge aan met vrienden, kennissen en familie?

Schminken

Voor de allerkleinste voor ons zal er een schminktafel aanwezig zijn waar u kind omgetoverd zal worden tot een heuse prinses of een gevaarlijke leeuw.

Duurzame huisjes en molens knutselen

Ook aan technische jongeren is gedacht en is er de mogelijkheid om leuke molens en huisjes van hout te knutselen die echt licht even of draaien doormiddel van een zonnepaneel. Na dat ze het gebouwd hebben is er de mogelijkheid om het ontwerp een persoonlijke touch te geven door het mooi in te kleuren.