Energiemarkt 2 oktober 2021 impressie

Een nog groter evenement vond plaats op zaterdag 2 oktober toen in de sporthal de Blaak een heuse energiemarkt werd georganiseerd. Deze was al enige tijd uitgesteld om de bekende reden.  De gemeente Tilburg ondersteunde de EC hierbij door te zorgen voor extra publiciteit. Er stond zelfs een lichtkrant bij de rotonde van de Stroomlaan. Aan de jongere bezoekers was ook gedacht: zij konden een windmolen knutselen of hun weg zoeken in een escapebus.

Het doel van deze markt was om huiseigenaren in contact te brengen met  bedrijven op het gebied van isolatie, zonnepanelen, kozijnen, warmtepompen, lage temperatuurverwarming. Zij waren daardoor in de gelegenheid hun producten te demonstreren. De belangstelling daarvoor was er zeker.

Daarnaast waren er  die dag verschillende lezingen over het verduurzamen van je huis. De energieadviseurs van de EC, de gemeente Tilburg, exposanten maar ook een woningeigenaar hielden een lezing waarbij voldoende ruimte was om vragen te stellen.

Zo’n 230 bezoekers hebben we die dag mogen verwelkomen. Zowel de bedrijven als de EC waren na afloop heel tevreden over de opkomst en de reacties van bezoekers. Velen schreven zich in om in de toekomst onze nieuwsbrief te ontvangen. Ook de gemeente Tilburg die met een kraam op de markt stond om uitleg te geven over mogelijke subsidies en energieadviezen, was tevreden. Kortom een meer dan geslaagde dag die de EC weer nieuwe energie heeft gegeven.

Op de website van de EC kunt U alle informatie over de gegeven lezingen, subsidie mogelijkheden van de gemeente en de bedrijven die op de energiemarkt stonden terug vinden. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief van de energie coöperatie te ontvangen of nog beter om lid te worden (slechts €10 per jaar) en zo onze activiteiten te ondersteunen. https://energiedeblaak.nl/word-lid/