2 oktober Energiemarkt De Blaak

Datum: 2 oktober 2021
Locatie: Sporthal en sportcafé De Blaak, Grebbe 63-65, 5032 RR Tilburg
Tijd: Tussen 10.00 en 17.00
Entree: gratis!

Energiecoöperatie de Blaak organiseert op 2 oktober een energiemarkt. U kunt terecht in de sporthal en het sportcafé om u te laten adviseren over het verduurzamen van uw huis, door voorlichting van verkopers en installateurs, energieadviseurs en de energiecoöperatie zelf. Naast praktisch advies is er ook meer dan genoeg vermaak: er zijn spellen, challenges, en u kunt er terecht voor de Escape Energiebus, waar u of uw kinderen moeten proberen de aarde te redden van de opwarming. Ook verloten we onder de aanwezigen mooie prijzen waarmee u in een handomdraai uw huis snel een stukje duurzamer kunt maken. Daarmee is de energiemarkt niet alleen leerzaam en nuttig, maar ook nog eens erg leuk!

De energiemarkt is bedoeld om bewoners van de wijk meer te leren over het verduurzamen van huizen. Daarmee maken we ons klaar voor de energietransitie. Voor het verduurzamen van woningen kunt u muren, daken en vloeren laten isoleren, betere kozijnen en glas nemen of zonnepanelen aanleggen. Maar het kan erg moeilijk zijn om uit te zoeken wat de beste (en voordeligste!) oplossing voor uw huis is. Welke keuze moeten we maken als de CV-ketel vervangen moet worden en we weten dat we op termijn van het aardgas moeten afstappen. Tijdens de energiemarkt krijgt u antwoord op al die vragen.

Deelnemers en advies
In een van de zalen tonen verschillende leveranciers en fabrikanten hun producten. Op hun marktkramen kunt u met hen in gesprek voor advies over installatie en aankoop. U kunt er terecht voor:
• Isolatie
• Kozijnen
• Warmtepompen
• Zonnepanelen
• Lage temperatuurverwarming
• (Slimme) verlichting
• Vloerverwarming

Presentaties
Naast de informatiemarkt kunt u ook presentaties volgen van verschillende leveranciers en natuurlijk ook van onze energieadviseurs. In de andere sportzaal geven zij presentaties over de energietransitie en de bijbehorende uitdaging. U leert er over de voordelen van isolatie, of hoeveel stroom zonnepanelen praktisch opwekken, en wat het verschil nou precies is tussen HR++- of tripel-glas.

Activiteiten voor jong en oud
Ook voor de jongsten onder ons is er tijdens de energiemarkt genoeg te doen. Zij hoeven zich niet te vervelen, want in het sportcafé komt de Green Challenge Pop-up-kist te staan. Die geeft duurzame uitdagingen die ze samen met hun familie en vrienden kunnen uitvoeren.. Ook kunnen er games gespeeld worden die speciaal over de energietransitie gaan. Men kan zich laten schminken en voor de avontuurlijken onder ons (jong en oud) is er de duurzame Escape Energiebus. In die interactieve bus krijgt u de uitdaging de temperatuur zo snel mogelijk omhoog of omlaag te krijgen met behulp van goede isolatie en andere energietechnieken. Lukt het jou om de klimaatverandering tegen te gaan en de temperatuurstijging van de aarde te voorkomen? Zo wordt de energiemarkt niet alleen leerzaam, maar ook nog eens leuk!

Verloten van leuke prijzen!
Om u meteen goed op weg te helpen met verduurzaming verloten we onder alle aanwezigen een set slimme lampen van Osram. Daarmee hoeft u zich nooit meer af te vragen of u uw lampen per ongeluk aan hebt laten staan!

Voor meer informatie over de energiemarkt kijk dus regelmatig op onze website https://energiedeblaak.nl/energiemarkt of nog handiger: U junt zich ook aanmelden voor onze nieuwsmail via info@energiedeblaak.nl
We hopen u te zien op 2 oktober in de sporthal. Aanmelden hoeft niet, en entree is gratis. Tot dan!