Energie Cafe 16 september 2021

De hybride warmtepomp

Energiecoöperatie De Blaak organiseert op 16 september om 20:00 een nieuw energiecafé. In Sportcafé De Blaak (bij de sporthal) leert u alles over de mogelijkheden van hybride waterpompen. De avond is gratis toegankelijk voor iedere Blaak-bewoner.

 Tijdens het energiecafé krijgt u antwoord op vragen zoals:

  • Wat zijn hybride verwarmingstoestellen eigenlijk?
  • Waarom moeten we voor deze oplossing kiezen?
  • Wat kost een hybride warmtepomp, en hoe verhouden de investeringskosten zich met de opbrengsten?
  • Kan ik mijn huis wel aangenaam warm stoken in de winter?
  • Welke verbeteringen zijn nodig in mijn huis voor een optimaal rendement?
  • Is dit de eindoplossing voor het CO2-probleem in de gebouwde omgeving?

Hybride warmtepompen

In vorige energiecafés hebben we meerdere malen aandacht besteed aan onderwerpen zoals isolatie, zonnepanelen, het inregelen van installaties, en de potentie van duurzaam gas. Het is nu tijd om de volgende stap te zetten en onze aandacht te vestigingen op het moderniseren van de bestaande installaties waaronder de HR-cv-ketel. Inmiddels zijn er al veel soorten HR-hybride-installaties op de markt die een combinatie zijn van een gasgestookte HR-cv-ketel en een warmtepomp.

De avond wordt geopend door voorzitter Kees de Rooy, en verder worden ingevuld door Marco Bijkerk en Henk Sijbring. Marco is onafhankelijk energie-expert en schrijver van het boek “HELP de energietransitie”. Henk Sijbring is meewerkend lid van de coöperatie en voorzitter van de Nederlandse Verwarmingsindustrie.

Gezamenlijk werken we deze avond aan een realistische oplossing van het CO2-probleem in de gebouwde omgeving, en dat ook nog eens tegen aanvaardbare kosten!

Locatie: Sportcafé De Blaak

Datum: 16 september

Tijd: 20:00 – 22:00