Warmtescan

Op dit moment loopt er een actie van de gemeente Tilburg waarbij de bewoners van zo’n 10.000 huizen in Tilburg, waaronder ook de huizen in de Blaak, een brief ontvangen waarin staat dat er vanaf de openbare weg een warmtescan wordt/is gemaakt van de voorkant van hun huis. Doel van die scan is te kijken naar plaatsen in de voorgevel die warmteverlies opleveren door bijvoorbeeld ontbrekende of uitgezakte isolatie, koudebruggen en/of lekkages. Voor zo’n scan moet het buiten koud en droog zijn. Voor de follow-up van die scans zijn de energiecoöperaties door de gemeente ingeschakeld. Na de warmtescan ontvangen alle bewoners hiervan een rapportage. Maar wat moeten/kunnen bewoners nu doen met die warmtescan? Daarvoor zijn de Tilburgse EC’s ingeschakeld door de gemeente.

 In onze wijk is door de EC ervoor gekozen om een bewonersbijeenkomst te organiseren waarbij energieadviseurs aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over wat te doen met de scan en de geconstateerde gebreken. Te zijner tijd zal de EC bewoners informeren wanneer en hoe die avond(en) georganiseerd zullen worden. Ook op de website Duurzamertilburg zal hierover informatie komen te staan.