Zonnepanelenregeling Zon op je dak gestopt

De gemeentelijke regeling Zon op je dak startte in 2020. Het doel was om in twee jaar tijd zoveel mogelijk Tilburgse daken te voorzien van zonnepanelen. Woningeigenaren, kleine bedrijven en Verenigingen van Eigenaren konden zich inschrijven. De lening heeft een gunstige rente van 0.75% die in 15 jaar mag worden afgelost. De gemeente ontzorgt deelnemers: in het alles-in-één-pakket zit de financiering, de aanleg en 15 jaar service en onderhoud van de panelen door Hoppenbrouwers Techniek. In intensief overleg met Hoppenbrouwers is de mogelijkheid onderzocht om de aanmeldtermijn te verlengen. Dit bleek echter niet mogelijk. Inwoners die zich al hebben aangemeld voor Zon op je dak worden meegenomen in het offertetraject.

Hoe nu de aanschaf van zonnepanelen betalen?

Zonnepanelen zijn een flinke investering. Gelukkig verdient u dat geld weer terug met de opgewekte energie. Dat komt doordat de energierekening lager wordt. Heeft u niet genoeg eigen spaargeld voor de aanschaf? De gemeente verstrekt geen leningen meer vanuit Zon op je dak. Maar er zijn andere gunstige leningen beschikbaar voor de aanleg van zonnepanelen: de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds en de gemeentelijke Stimuleringslening. Daarnaast werkt de gemeente aan een nieuwe regeling om inwoners te helpen bij de aanschaf van zonnepanelen. Deze regeling is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 beschikbaar. Meer informatie over het betalen van zonnepanelen vindt u op de website Eigen energie opwekken-DuurzamerTilburg